Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020


Οι αποτυχίες του Σύριζα που τις βαφτίζει επιτυχίες

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο Σύριζα και κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ασυναγώνιστος στην προπαγάνδα. Με μεγάλη άνεση βαφτίζει επιτυχίες τις αποτυχίες. Αρκούν μερικά παραδείγματα:
 
(Β) Η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. Στρατηγική επιλογή του Σύριζα είναι η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. Όχι των πλουσίων, αλλά της μεσαίας τάξης. Γιατί άραγε; Για να είμαστε δίκαιοι, όλα σχεδόν τα στελέχη του Σύριζα το λένε ξεκάθαρα: παίρνουμε πολλά από τη μεσαία τάξη για να δίνουμε λίγα στους πολλούς φτωχούς. Και αυτό το έχουν βαφτίσει «επίδομα αλληλεγγύης».
 
Αντί να δώσουν βάρος στις επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ώστε να μειωθεί η ανεργία και η φτώχεια, αρέσκονται να μοιράζουν βοηθήματα. Θέλουν να συνηθίσουν έναν λαό στη μιζέρια και στη ζητιανιά. Δεν κάνουμε επενδύσεις που μειώνουν την ανεργία, αλλά μοιράζουμε βοηθήματα που διατηρούν την ανεργία. Όμως, αυτό δεν είναι αριστερά αλλά ψευτο-αριστερά. Είναι οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδος.
 
(Γ) Η απλή αναλογική. Μια επιπλέον υποκρισία του Σύριζα είναι η απλή αναλογική. Υποστηρίζει ότι νομοθέτησε την απλή για να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των κομμάτων. Ουδέν ψευδέστερον. Ένα κόμμα που έχει στο DNA του τη σύγκρουση, δεν πείθει όταν μιλάει για συναίνεση. Γνωρίζει ότι η απλή αναλογική θα φέρει την ακυβερνησία, το μπάχαλο, τη διάλυση. Αυτό θέλει. Αυτός είναι ο κρυφός του πόθος.
 
Αυτό που νοιάζει τον κ. Τσίπρα δεν είναι το συμφέρον της Χώρας, αλλά το συμφέρον του κόμματός του. Ενδιαφέρεται μόνο να μην καταρρεύσει το κόμμα του από το 36% στο παλιό ποσοστό του στο 3,6%.
 
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Σύριζα αγωνίζεται να παραμείνει δεύτερο κόμμα και να μην πέσει κάτω από το 20%. Θεωρώ πρωτάκουστο και αδιανόητο ένα ποσοστό 20% των πολιτών να υποστηρίζει τη διάλυση των πανεπιστημίων και τους κάθε λογής μπαχαλάκηδες. Ούτε το 3,6%, δηλαδή το πραγματικό ποσοστό του Σύριζα, δεν υποστηρίζει το γενικό μπάχαλο που θέλουν κάποιοι ηγετίσκοι του Σύριζα. 
 
(Δ)   Το περίφημο υπερπλεόνασμα. Το υπερπλεόνασμα που μας τσαμπουνάνε μέρα - νύχτα είναι κάλπικο. Γιατί; Διότι το κράτος χρωστάει σε ιδιώτες (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) έξι και πλέον δις ευρώ. Διότι 300.000 περίπου άνθρωποι περιμένουν ένα - δύο χρόνια να πάρουν τη σύνταξή τους. Διότι κόπηκαν δημόσιες επενδύσεις, δηλαδή κόπηκαν χρήματα από την ανάπτυξη. Επιπλέον, αν υπάρχει πραγματικό πλεόνασμα, είναι αποτέλεσμα της βαριάς φορολογίας.
 
(Ε) Η σκανδαλώδης σύμβαση. Η κυβέρνηση Σύριζα παράτεινε τη σύμβαση για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για 20 χρόνια, έναντι ποσού 600 εκατομμυρίων ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση την επέστρεψε πίσω, γιατί μυρίστηκε σκάνδαλο. Αποτέλεσμα: η νέα σύμβαση έγινε με ποσό πάνω από 1,3 δις. Δηλαδή, αν δεν επενέβαινε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ελληνικό δημόσιο θα είχε ζημία (1,34 δις ευρώ μείον 600 εκατ. ευρώ) = 740 εκατ. ευρώ. Είπατε τίποτα;
 
Οι αποτυχίες του Σύριζα που τις βαφτίζει επιτυχίες είναι πολλές. Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά από προπαγάνδα. Γνωρίζει καλά από παιχνίδια εξουσίας. Η θητεία του στην αριστερά ήταν σχολείο για μηχανισμούς, μηχανορραφίες, προπαγάνδα και παιχνίδια εξουσίας. Άμα από τα μαθητικά σου χρόνια θητεύεις σε καταλήψεις, μηχανισμούς, συγκρούσεις, τακτικές, ψέματα, επόμενο είναι να έχεις γίνει ξεφτέρι. Επόμενο είναι να μην έχεις μυρουδιά από εργασία και από πολιτική ηθική και δεοντολογία.
 
Παύλος Μάραντος
marantosp@gmail.com

  

Your rating: None Average: 5 (1 vote)