Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020


ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

 
Εκτός από τη λεγόμενη οικονομική κρίση, τη γραφειοκρατία και τη γενική διάλυση του κρατικού μηχανισμού που προκάλεσαν οι αμετανόητοι μπολσεβίκοι δυνάστες μας, συμπληρώνοντας την κατεδάφιση που προκάλεσαν οι πολιτικάντηδες με δεξιές ή σοσιαλιστικές ταμπέλες, χειρότερη είναι η διάχυτη ανασφάλεια των κατοίκων της χώρας μας.
 
Μετά τη συνένωση της αστυνομίας πόλεων και της χωροφυλακής και την ίδρυση της νέας αστυνομίας, της ΕΛΑΣ, σημειώθηκαν πολλές επιτυχίες στον τομέα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Εξ αιτίας όμως των νοσηρών κομματικών και ιδεοληπτικών παρεμβάσεων στο έργο της αστυνομίας παρεμποδίστηκε. Αντίστοιχα γιγαντώθηκε το έγκλημα και μεγιστοποιήθηκε το αίσθημα και το βίωμα της ανασφάλειας.
 
Η ανασφάλεια πίεσε τους κατοίκους της πρωτεύουσας και των άλλων πόλεων ακόμα και των χωριών να οχυρώσουν τα σπίτια τους με πρόσθετες “απαραβίαστες” κλειδαριές, με κάγκελα και συστήματα συναγερμού. Σε κάποιες περιοχές ανατέθηκε η φύλαξη σε ιδιωτικές εταιρείες security και οι πιο προνοητικοί ανέλαβαν οι ίδιοι την περιφρούρηση των ιδιοκτησιών τους.
 
Παρά τα μέτρα ασφάλειας για την απώθηση των κακοποιών, οι διαρρήξεις, οι κλοπές, οι ληστείες, οι τραυματισμοί και οι ανθρωποκτονίες πολλαπλασιάζονται μαζί με τα θύματα που δεν ξέρουν πώς να προστατευτούν.
 
Η αστυνομία παροπλισμένη και αδύναμη δεν ασχολείται σοβαρά με την καταδίωξη των διαρρηκτών και των ληστών που λυμαίνονται όλες τις περιοχές ακόμα και εκείνες που θεωρούνταν ασφαλείς, των Βόρειων Προαστίων. Ειδικά τα Βόρεια Προάστια δέχονται, σε καθημερινή βάρη, τις επιδρομές των εγκληματιών και δολοφόνων. Είναι γνωστή η δράση πολυμελών ομάδων αλλοδαπών, γεωργιανών, ρουμάνων, αλβανών, βουλγάρων, τσιγγάνων, πακιστανών και άλλων αλλοεθνών και περιθωριακών που έχουν οργανωθεί άριστα σε μαφίες και σε πολυπρόσωπες εγκληματικές οργανώσεις. Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων ενισχύονται με τις νέες ανεμπόδιστες εισβολές των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών (τις λεγόμενες ωραιοποιημένα “μεταναστευτικές ροές”), που χαρακτηρίζονται τώρα σαν “παράτυποι” μετανάστες στο πλαίσιο της ανοησίας και της ηλιθιότητας που χαρακτηρίζουν τους πολιτικά εμπαθείς με τις γνωστές ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και την ανίατη ανικανότητα και αμάθειά τους.
 
Μάταια προσπαθούν οι κάτοικοι της Αθήνας και των άλλων περιοχών και πόλεων να προστατέψουν τις περιουσίες και την ίδια τη ζωή τους. Οι κακοποιοί δεν βρίσκουν εμπόδια. Είναι άριστα οργανωμένοι, πάνοπλοι, πειθαρχημένοι, πωρωμένοι και αδίσταχτοι, αποφασισμένοι για όλα. Άλλωστε δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η αστυνομία αποδυναμωμένη, δεν διαθέτει τα μέσα και τη στελέχωση που απαιτείται για να επιβάλλει την τάξη και την επιβολή των νόμων για να αισθανθεί ο πολίτης προστατευμένος και ασφαλής.
 
Η υπερπαραγωγή νόμων από την απαξιωμένη Βουλή δεν μεταβάλλει και δεν βελτιώνει την κατάσταση και την ανασφάλεια που κυριαρχεί. Σπάνια βλέπεις αστυνομικό στον δρόμο. Περισσότεροι είναι οι ιερείς που κυκλοφορούν από τους αστυνομικούς που τα τελευταία χρόνια οχυρώνουν τα αστυνομικά τμήματα, κατά τις νύχτες, κλείνοντας τους δρόμους μπροστά από αυτά για ν’ αποτρέψουν τις εναντίον τους θρασύτατες επιθέσει τις οποίες ανόρεχτα καταδικάζουν, κατόπιν εορτής, οι λαλίστατοι κατά τα άλλα εκπρόσωποι των κομμάτων και αποκομμάτων.
 
Τις κλοπές, τις επιθέσεις, τις διαρρήξεις, τις στυγνές δολοφονίες και τα αμέτρητα κακουργήματα οι εφημερίδες δεν αναφέρουν εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις που κι αυτές καταχωρούνται σαν υποσημειώσεις ασήμαντες.
 
Για ν’ αποκτήσει πάλι ο πολίτης το αίσθημα ασφάλειας πρέπει να αναλάβει ο ίδιος την προστασία του. Να οργανωθούν στις γειτονιές, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο ή σε περισσότερα εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης των κατοικιών και των σταθμευμένων αυτοκινήτων. Οι ομάδες εθελοντών απαιτείται να διαθέτουν οπλισμό και εφόδια για την προστασία της περιουσίας και της ζωής των κατοίκων. Η αστυνομία θα παρεμβαίνει όταν είναι αναγκαίο για την παραλαβή των συλλαμβανόμενων κακοποιών, με δεδομένο ότι θα έχει θεσμοθετηθεί με την ψήφιση ενός ακόμα νόμου το δικαίωμα των εθελοντών για διενέργεια συλλήψεων.
 
Μόνο αυτό το μέτρο θα διώξει την ανασφάλεια και τον τρόμο των πολιτών που δεν μπορούν πια να ελπίζουν στην αστυνομική προστασία, με δεδομένη την αδυναμία της τελευταίας να προστατέψει ακόμα και τα δικά της στελέχη.

Θάνος Σκίρας      

Your rating: None Average: 5 (14 votes)