Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020


Εκλογές, ανασχηματισμός και άλλα ευτράπελα

 

Ο αρχηγός του τρίτου κόμματος αποχώρησε από την κυβέρνηση που έγινε δικομματική. Σαν αιτία της αποχώρησης επικαλέστηκε τη μη πρόσληψη πάλι της στρατιάς των 2656 υπαλλήλων της μακαρία τη λήξει ΕΡΤ. Πρόκειται για πρόσχημα. Ο αληθινός λόγος της διάρρηξης των σχέσεων μεταξύ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης έχει σχέση με τους γνωστούς κομματικούς υπολογισμούς αυτών που υποδύονται αρχηγούς και κομματικούς παράγοντες από καθαρή ιδιοτέλεια: για να περνάνε αυτοί, οι συγγενείς και ο περίγυρός τους καλά, χωρίς να εργάζονται ή προσποιούμενοι πως εργάζονται.
 
Ο θεωρούμενος αφελώς σα “σοβαρός” αρχηγός του ασήμαντου αλλά θορυβώδους κόμματος της παραπαίουσας “αριστεράς” ξεκίνησε το επάγγελμα του πολιτικού από συνδικαλιστής και προωθήθηκε. Τα ίδια έκαναν και άλλοι και κατάφεραν, με μεθοδικό σκαρφάλωμα, να φτάσουν στα ανώτατα αξιώματα της κρατικής μηχανής ή να ιδρύσουν δική τους αφανή και κερδοφόρα επιχείρηση, που εξωτερικά ονομάστηκε κόμμα (χρηματοδοτούμενο γενναιότατα από τα δανεικά του προϋπολογισμού).
 
Τα δύο εναπομείναντα κόμματα, μετά από συσκέψεις και διασκέψεις, ανασχημάτισαν την κυβέρνηση, αυξάνοντας τον αριθμό των υπουργών και υφυπουργών. Για να βολευτούν περισσότεροι, αποκτώντας άκοπο εισόδημα. Ειδικά οι γόνοι των επαγγελματιών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους υπουργοποιήθηκαν αξιοκρατικά (προς χαρά των γονέων τους). Στο μεσοδιάστημα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων, με πρωτοστατούντες αυτούς του ακροαριστερού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησαν με εμμονή την προκήρυξη εκλογών. Ταυτόχρονα πολλές ήταν οι χαιρέκακες δηλώσεις των λεγόμενων “πολιτικών”, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση είναι υπό κατάρρευση, πως δεν θα επιβιώσει περισσότερο από δύο μήνες και πως θα διαλυθεί από μόνη της.
 
Τελικά, οι εκλογές αποτελούν αυτοσκοπό. Τις θέλουν όλοι χωρίς να καταλαβαίνουν τον λόγο. Αν και πρέπει να προκηρύσσονται κάθε τέσσερα χρόνια, διεξάγονται όποτε αποφασίσει ο κοινοβουλευτικά ισχυρότερος. Όποτε τον συμφέρει.
 
Με τη διεξαγωγή εκλογών κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια δεν προάγεται η δημοκρατία, αλλά ενισχύεται η κομματοκρατία. Και σε αυτό το θέμα λείπει η σοβαρότητα. Τι να τις κάνουμε τις εκλογές όταν δεν υπάρχουν υποψήφιοι με αρχές, ιδανικά, ικανότητες και ήθος; Με τις εκλογές δεν αναδεικνύονται οι άριστοι ούτε οι ικανοί. Εκλέγονται οι αδίσταχτοι, οι διαπλεκόμενοι, οι ακραίοι και οι κομματικά πειθήνιοι. Επίσης εκλέγονται οι συγγενείς των επαγγελματιών πολιτικών που ζουν από την πολιτική και μέσω του κόμματος.
 
Γλυτώσαμε από τις εκλογές, αλλά δεν αποφύγαμε τον ανασχηματισμό. Αναγκαστήκαμε να υποστούμε νέους υπουργούς, υφυπουργούς και εγκαθέτους που με αναίδεια προβάλλουν την ασημαντότητά τους μέσω των ΜΜΕ.
 
Έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί οι επιφανείς της πράσινης λαίλαπας μαζί με μερικούς από τους απογόνους των παμπάλαιων επαγγελματιών  πολιτικών που επιμένουν να μας φορτώνουν τους διαδόχους τους. Θα είμαστε αναγκασμένοι, μαζί με τις γνωστές φάτσες που προξενούν αποστροφή, να βλέπουμε, θέλοντας και μη, δύο γιούς, μια θυγατέρα και άλλους συγγενείς των πολιτικών που αν και αποχώρησαν, λόγω της ηλικίας τους, εξακολουθούν να μας δηλητηριάζουν με τις συχνές παρεμβάσεις τους. Κάποιοι αποβίωσαν, αλλά, μέσω των συγγενών τους, εξακολουθούν να μας ταλαιπωρούν.
 
Σκέπτομαι πως η αποχώρηση του αρχηγίσκου της “δημοκρατικής” αριστεράς οφείλεται στην απόλυση των ακρίδων της ΕΡΤ που έπρεπε να τους τρέφουμε με τα χρήματά μας (αυτά που μας αφαιρούν με την άδικη και υπέρμετρη φορολογία). Εξ αιτίας της αποχώρησης υπήρξε ο κίνδυνος νέων εκλογών που θ’ αναδείκνυαν τους ακραίους αριστεράς και δεξιάς που πεινασμένοι καραδοκούν να αρπάξουν την κουτάλα της εξουσίας και να εντείνουν τις καταπιέσεις, τη διάλυση και το χάος.
 
Οι εκπρόσωποι των εξτρεμιστών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενισχυόμενοι από τους γραφικούς του κόμματος του τέως  υπουργού της ΝΔ, οργισμένοι κατηγορούν τους υπεύθυνους για το κλείσιμο του πρυτανείου της ΕΡΤ. Ο λόγος της κατηγορίας είναι πως αποτελεί “ζήτημα δημοκρατίας” η απόλυση των αργόμισθων και περιττών. Κατά τη γνώμη τους, η δημοκρατία απαιτεί να παίρνουν από τους φορολογούμενους το σύνολο των εισοδημάτων τους για να τρέφονται οι κηφήνες της άχρηστης κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
 
Και όσο σκέπτομαι πως μετά τους γιούς – υπουργούς μπορεί να υπουργοποιηθούν οι ακατάσχετα φλύαροι των εξτρεμιστών της αριστεράς μου φαίνεται σα διέξοδος η άμεση μετανάστευση. Δεν ξέρω όμως σε ποια χώρα.
 
 
 
Ε. Παπαδάκης
Your rating: None Average: 5 (12 votes)