Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020


ΗΘΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Σάλος μέγας ξέσπασε, μόλις ξεκίνησε ο πρώτος μήνας του 2016, λόγω του διορισμού ως διευθύνοντος συμβούλου (σε θέση αργομισθίας) του συζύγου κάποιας προβεβλημένης - στελέχους της κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα ακόμη από τα σκάνδαλα και τις ανηθικότητες των κυβερνώντων ακροαριστερών. Προηγήθηκαν τα σκάνδαλα του υπουργού που ξέχασε να δηλώσει τα ακίνητά του και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, του τέως …αντιπρόεδρου της βουλής που κατηγορήθηκε και είναι υπόδικος ως φοροκλέφτης και απατεώνας, της περιφερειάρχη που αποκατέστησε με δαπάνη του δημοσίου το δικό της σύζυγο, του σεβάσμιου μηχανικού που δεν εμφάνισε τις μετοχές του, του μιζαδόρου υπουργού του 12% και των άλλων επιφανών που η συμπεριφορά τους δεν διαφέρει από εκείνη στελεχών προηγούμενων κυβερνήσεων, δεξιών, αριστερών, κεντρώων και λοιπών.
 
Δεν ξεχνιέται, μέσα στ’ άλλα, η περίφημη δήλωση του τέως αφισοκολλητή, στη συνέχεια επιφανούς στελέχους και υπουργού του καραμανλικού κόμματος, σύμφωνα με την οποία “το νόμιμο είναι και ηθικό” για να δικαιολογηθεί ο δικός του ραγδαίος πλουτισμός, ούτε, βέβαια, αμνηστεύονται οι αρπαγές δημόσιου χρήματος, οι αθρόοι διορισμοί αργόμισθων, οι σκανδαλώδεις συνταξιοδοτήσεις, όπως της αρχηγού του νεωστί επανιδρυθέντος κόμματος, τα αδικαιολόγητα επιδόματα και το πλήθος των εγκλημάτων κατά του δημοσίου και της κοινωνίας που παρέμειναν ατιμώρητα.
   
Μεταξύ των αδικημάτων των πολιτικών και των “ημετέρων”, διακρίνονται εγκλήματα προσώπων που κατείχαν ή κατέχουν ιδιαίτερα ευαίσθητες θέσεις εξουσίας ακόμη και κληρικών που διδάσκουν την αρετή, την αγάπη, την προσφορά και τη χριστιανική ηθική.
 
Εκτός από τους πολιτικούς, δεν είναι λίγοι οι ιερείς, βαθμοφόροι ή μη, που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ύλη, στον Βάαλ, πλουτίζοντας ασύστολα και προκλητικά. Σχετική όμως είναι η λαϊκή ρήση : “το ράσο δεν κάνει τον παπά”. Με αυτήν δικαιολογείται η εκτροπή των θεομπαιχτών.  Έτσι, όλα ταχτοποιούνται και συγκαλύπτονται. Στο τέλος, χάρη στη λήθη και την ηλιθιότητα των νεοελλήνων, αμνηστεύονται ακόμη και τα πιο ειδεχθή και ασυγχώρητα κακουργήματα …
 
Ένας από τους διαπρύσιους κήρυκες της ηθικής, των παραδοσιακών αξιών, του χριστιανικού ήθους, με τηλεοπτικά πολυδιαφημισμένες προσφορές προς φτωχούς και πάσχοντες, με λόγο καυστικό κατά των σκανδάλων και των εκτροπών, αρχηγός ενός από τα αποκόμματα που εντάχθηκαν στους τριακοσίους της βουλής, καταδικάστηκε, μέσα στον Δεκέμβριο του 2015, με ποινή - χάδι δωδεκάμηνης φυλάκισης. Η ποινή μετατράπηκε σε χρηματική. Η κατηγορία ήταν ότι “ξέχασε” να δηλώσει το …αμελητέο χρηματικό ποσό των μόλις 6.600.000 δολαρίων κατά το χρονικό διάστημα από 2010 μέχρι 2012! Το γιγαντιαίο αυτό χρηματικό ποσό διέθετε μια Off-Shore εταιρεία που ανήκε στον εν λόγω κύριο, τον κήρυκα της ηθικής και των παραδοσιακών αξιών.
 
Σημειώνουμε ότι από το 2010, απαγορεύεται στους πολιτικούς να διατηρούν Off-Shore εταιρείες. Με την ίδια απόφαση, ο παραπάνω πολιτικός αθωώθηκε από την κατηγορία για κατοχή δύο Off-Shore εταιρειών, τις οποίες προφανώς μεταβίβασε σε συγγενείς του διασφαλίζοντας τα πλούτη και την ευμάρεια του ίδιου και της οικογένειάς του. Συνεπώς, η μη εισέλευση του ενάρετου αυτού ανθρώπου από το 2012 στη βουλή δεν του στέρησε την άνετη ζωή που χάρη σε αιματηρές οικονομίες κατάφερε να εξασφαλίσει. Όπως άλλωστε και κάθε άλλος συμπατριώτης μας με τις υποτυπώδεις γραμματικές γνώσεις του επιτυχημένου αυτού και ενάρετου αρχηγού κόμματος που ίδρυσε το 2000 μόλις αποχώρησε με τιμή και δόξα από το τότε κυβερνητικό κόμμα.
 
Οι ξένοι δημοσιογράφοι που αναμετέδωσαν την είδηση της καταδίκης του πάμπλουτου τέως βουλευτή δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν ότι, σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, ο κατάδικος πολιτικός είχε αναμειχθεί στην αγορά από το δημόσιο ελικοπτέρων Super Puma και υπήρξαν φήμες σχετικά με την από αυτόν είσπραξη προμήθειας ή μίζας. Δεν είναι γνωστό αν αυτές οι φήμες και τα δημοσιεύματα έτυχαν εισαγγελικής και δικαστικής έρευνας. Όμως, προέχει η απηνής καταδίωξη μικροπωλητών και λιμοκτονούντων που προσπαθούν να εξοικονομήσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους.
 
Θάνος Σκίρας
 
Your rating: None Average: 5 (11 votes)