Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020


Οι Ζήτουλες

«Μοναχή το δρόμο επήρες. Εξανάλθες μοναχή, δεν είναι εύκολες οι θύρες σαν η χρεία ταις κουρταλεί».
 
Από το 1821 μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε τέσσερις εμφύλιους, επτά εξωτερικούς πολέμους και «πτώχευσε» επτά φορές. Με αυτά και με εκείνα φτάσαμε σήμερα στο επαίσχυντο σημείο να υποδηλωθούμε οικονομικά στους θεσμούς και να γίνουμε αποικία των θεσμών δηλαδή των πάσης φύσεως αρπακτικών και διεθνών τοκογλύφων. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι έχουμε απολέσει ολότελα την εθνική μας κυριαρχία, η οποία καθημερινώς δοκιμάζεται από τους εξ ανατολών γείτονές μας. Ωστόσο, οι κάλπικοι πολιτικοί μας περί άλλα τυρβάζουν. Αν και γνωρίζουν άριστα ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν ένα απλό νομοσχέδιο που να ρυθμίζει τα κοινόχρηστα της Βουλής, χωρίς τη συναίνεση των θεσμών, εντούτοις καταγίνονται σε λεονταρισμούς, προσωπικές αντεγκλήσεις και ανταλλάσσουν καθημερινά βαρύτατες ύβρεις.
 
Όλα αυτά τα κάνουν για να διασφαλίσουν το ατομικό τους συμφέρον με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο. Αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα εντός ή εκτός του συνταγματικού τόξου. Οι «βολευτές» ανάβουν κάθε ημέρα μια λαμπάδα ίσα με το μπόι τους, για την τύχη που τους επιφύλαξε  η κατασκευασμένη ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Σήμερα, η διαφθορά έχει φτάσει μέχρι το μεδούλι. Τούτη τη φορά με πρωταγωνιστή την «πρώτη φορά Αριστερά», τρομάρα της, την «αριστερά» που απώλεσε παταγωδώς το  περίφημο ηθικό πλεονέκτημά της. Σήμερα ανακυκλώνει με αυταρέσκεια ένα καθημερινό ρεζιλίκι άνευ προηγουμένου.
 
Το μεσημέρι συνάντησα τυχαία στο δρόμο το λαλίστατο παιδί του λαού που κουβαλούσε ύφος σαράντα καρδιναλίων. Αναφέρομαι στο γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Α. Γεωργιάδη. Εάν έπεφτε η μύτη του κάτω είμαι σίγουρος ότι δεν θα έσκυβε να την σηκώσει. Τέτοιο τουπέ. Ασφαλής ανάμεσα στους πληρωμένους φουσκωτούς, που τον συνόδευαν, αποφάσισε να βγει τσάρκα για να επικοινωνήσει με το λαό και  τους ψηφοφόρους του. Και τι δεν θα έδινα να συναντούσε στο διάβα του τον άλλο ευγενέστατο γλυκομίλητο υφυπουργό Υγείας κ. Πολάκη.  Αυτόν που κακώς κυκλοφορεί ελεύθερος. Είναι επιεικώς επικίνδυνος. Κρατήστε  μακριά τα παιδιά, ο σκύλος δαγκώνει. Επαναλαμβάνω ότι σε περίπτωση που θα συναντούσε ο ένας τον άλλον θα παρακολουθούσαμε το απόλυτο ντέρμπυ. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι το ΣΤΕ ακύρωσε τις απολύσεις των διευθυντών των νοσοκομείων που μεθόδευσε ο κ. Παύλος Πολάκης. Είδες το ΣΤΕ ; 
 
 Αναφέρομαι σε αυτούς τους  δύο ενδεικτικά και ισχυρίζομαι ότι και οι υπόλοιποι 300 με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι απλώς για τα μπάζα. Αισίως υπογράφουμε και άλλο μνημόνιο και ο Θεός να βάλει το χέρι του. Το μη χειρότερα έχει χάσει την έννοιά του. Στο μεταξύ σκάνε κάθε ημέρα καραμπινάτα σκάνδαλα από τα δικά μας παιδιά τα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛένια. Όταν ο βασικός μισθός και η κατώτατη σύνταξη είναι μόλις διπλάσια από το λογαριασμό της ΔΕΗ  και καταφανώς κάτω από το όριο της επιβίωσης αυτά τα αισχρά λαμόγια που μας κυβερνούν εισπράττουν αστρονομικές αμοιβές και εφάπαξ με την κάλυψη βεβαίως των πολιτικών τους προϊστάμενων κ.κ. καθηγητών κλπ που άλλα λένε στο αμφιθέατρο και άλλα κάνουν όταν αναλάβουν κυβερνητικό πόστο. Δυστυχώς η κατάσταση της χώρας μας έχει φτάσει σ’ αυτό το θλιβερό σημείο και ο φόβος της φτωχοποίησης φυλάει  τα έρμα. Και εμείς μοιραίοι και άβουλοι αντάμα περιμένουμε κάποιο θάμα. 
 
Φώτης Ανδρέου (10.03.2017)
 

  

Your rating: None Average: 3.9 (7 votes)