Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020


ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ

Με απόφαση της Βουλής, η 19η Μαΐου καθιερώθηκε σαν Ημέρα Μνήμης του Ελληνισμού του Πόντου, για να μην λησμονούνται τα αμέτρητα αθώα θύματα, άνδρες, γυναίκες, παιδιά και βρέφη, της συστηματικής εξόντωσης ενός ακόμα αρχαίου λαού από τους ειδικούς στις γενοκτονίες προς Ανατολάς γείτονες, καθοδηγημένους από Γερμανούς με ανάλογη ειδίκευση.
 
Η Ημέρα Μνήμης περνάει απαρατήρητη, όπως τόσα άλλα σημαντικά και σπουδαία, επειδή οι συμπατριώτες μας των ποικίλων πολιτικών σχηματισμών περί άλλα μεριμνούν και τυρβάζουν. Με γνώμονα το μυωπικό, στενό και απεχθές “προσωπικό συμφέρον”.
 
“Εφάμιλλη” της γενοκτονίας των Ποντίων είναι η από τους Τούρκους συστηματική εξόντωση του συνόλου των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας (όπως του αρχαίου και ισχυρού χριστιανικού λαού των Αρμενίων), με τη βοήθεια των Κούρδων, Λαζών και άλλων εγκληματιών, ελάχιστα υπολείμματα των οποίων εξακολουθούν να ζουν στις περιοχής της εξόντωσης, υπό καθεστώς μόνιμης καταπίεσης.
 
Προηγήθηκαν οι γενοκτονίες, τις οποίες εφάρμοσαν οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι στις περιοχές που κατέλαβαν, στην Αμερικανική Ήπειρο, με τη συστηματική εξόντωση γηγενών και αρχαίων πληθυσμών, με μεγάλους και ανεκτίμητους πολιτισμούς.
 
Επακολούθησε η όμοια απίστευτα συστηματική εξόντωση των Εβραίων από τους Γερμανούς, που επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο και κατέστρεψε έναν ακόμη αρχαίο Λαό, ο οποίος όμως κατάφερε ν’ ανακάμψει και ξεχωρίζει από τους άλλους, λόγω της προσήλωσης στις παραδόσεις και στη θέλησή του να μεγαλουργήσει.
 
Σε αντίθεση με τους Εβραίους και τους Αρμενίους, οι οποίοι τιμούν τα θύματα των δικών τους γενοκτονιών, με εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, απαιτώντας και επιτυγχάνοντας τη διεθνή αναγνώριση και αποδοχή, οι Έλληνες δεν δίνουν σημασία στην φριχτή εθνοκάθαρση που υπέστησαν οι ελληνικοί πληθυσμοί της Μικράς Ασίας. Ελάχιστοι ασχολούνται με αληθινό ενδιαφέρον για τη διατήρηση της Μνήμης των εκατομμυρίων θυμάτων, η εξόντωση των οποίων υποβαθμίζεται.
 
Η Γενοκτονία των Ποντίων και των άλλων πολυάριθμων πληθυσμών της  καθ’ ημάς Ανατολής χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες της πολιτικής για να προωθούν και να διαφημίζουν τις ασημαντότητές τους, με μόνιμο στόχο τη δική τους ανάδειξη και τον άκοπο πλουτισμό.
 
Τυχαία, καθώς περιηγούμουν το διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο σχετικό με την εξόντωση Γερμανών αμάχων, μετά τη λήξη του τελευταίου Πολέμου. Το άρθρο φέρει τον τίτλο “Γενοκτονία κατά του Γερμανικού Λαού”. Σύμφωνα με το κείμενο, εννέα έως δεκατρία και πλέον εκατομμύρια ήταν τα θύματα αυτού του (όπως το χαρακτηρίζει ο συντάκτης του άρθρου) Ολοκαυτώματος. Δηλαδή, ακόμα και οι βεβαιωμένα υπεύθυνοι της τελευταίας γενοκτονίας, του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και όχι μόνο, προβάλλουν τα θύματα του δικού τους λαού, εν προκειμένω του Γερμανικού, και επιδιώκουν να διατηρηθεί η Μνήμη όσων αθώων εξοντώθηκαν κατά τρόπο βάρβαρο, που κηλιδώνει ολόκληρη την Ανθρωπότητα.
 
Από τα ΜΜΕ μαθαίνουμε για τις γενοκτονίες εναντίον ολόκληρων πληθυσμών στην Αφρικανική Ήπειρο χωρίς να ξεχνάμε τη συστηματική εξόντωση εκατομμυρίων “ταξικών αντιπάλων” του Πολ Ποτ στην Καμπότζη, ούτε τις διώξεις που υπέστησαν οι έλληνες Πόντιοι και οι άλλες εθνότητες από το καθεστώς των Μπολσεβίκων και ιδιαίτερα από το ίνδαλμα ποικίλων παρανοϊκών, τον γεωργιανό Στάλιν. Άλλοι παρανοϊκοί “τιμούν” και αποδέχονται τον Χίτλερ και τον Μάο Τσε Τούνγκ, τους υπεύθυνους απίστευτης έκτασης γενοκτονιών, οπότε χρειάζεται προβληματισμός αλλά και εγρήγορση, ώστε ν’ αποκλειστεί η επανάληψη των ίδιων εγκλημάτων και η βίωση της φρίκης του Ολοκληρωτισμού, της Μισαλλοδοξίας, της Αλαζονείας και της Τυραννίας.
 
Οι νηφάλιοι, ενημερωμένοι και σώφρονες οφείλουν να διατηρούν τη μνήμη των θυμάτων των γενοκτονιών και των ολοκαυτωμάτων, να τιμούν και να σέβονται τις επετείους, ν’ αποδοκιμάζουν τους υπεύθυνους είτε αυτοί είναι ολόκληροι λαοί είτε εγκληματίες ηγέτες και ν’ απαιτούν την αναγνώριση των εγκλημάτων από τους απογόνους και συνεχιστές των υπαίτιων καθώς και την επανόρθωση, όπου και όσο αυτή είναι δυνατή. Με όλα τα μέσα, με όλες τις μεθόδους, με καθολική, παγκόσμια παρέμβαση και δράση.
 
Απαιτείται η άμεση και ειρηνική επιστροφή όσων από τους απογόνους των θυμάτων των γενοκτονιών και των ολοκαυτωμάτων επιθυμούν στις παλιές τους εστίες, στους τόπους καταγωγής των εξοντωθέντων προγόνων τους, με την απόδοση των περιουσιών, την αναδρομική τους αποζημίωση και την ανέγερση Μνημείων των θυμάτων.
 
Εάν επιδιωχθεί και επιτευχθεί η αποκατάσταση, σε ολόκληρη την έκτασή τους, των  ζημιών, που προξένησαν οι γενοκτονίες και τα ολοκαυτώματα, θα υπάρξει ελπίδα πως δεν θα επαναληφθούν, επειδή δεν είναι ανεχτό οι απόγονοι των ολοκαυτωμάτων και των γενοκτονιών ν’ απολαμβάνουν τα τετελεσμένα των δημίων προγόνων τους. Αυτό δεν το ανέχεται κανένα Δίκαιο και καμιά Ηθική, ούτε των Τούρκων.
 

Εμμανουήλ Παπαδάκης  

Your rating: None Average: 5 (24 votes)