Σαββάτο 18 Ιανουαρίου 2020


Ο Άδωνις πήρε το Υπουργείο...

 

Πολλά ευτράπελα γράφτηκαν για τη υπουργοποίση του κ. Α. Γεωργιάδη.
 
-Ο ασθενής στο Υπουργείο Υγείας...
Ήρθε η ώρα να δούν οι τυφλοί και να μιλήσουν οι μουγγοί...
-Η Nτόρα σχολίασε, γιατί ο Σαμαράς είναι καλύτερος…
-Αυτή η κυβέρνηση θα ορκισθεί στο Δελφινάριο...
-Άδωνι θεέ πάρε την ΠΑΕ και άλλα κακεντρεχή.
 
Μιλάμε για το αηδόνι των καναλιών, τον πετροκότσυφα της Βουλής.
Διάβασα στην εφημερίδα, ότι ο νέος υπουργός αυτογελοιοποιείται καθ’ έξιν, καθυβρίζων και καθυβριζόμενος στα κανάλια, κάθε που σειέται η θάλασσα.
 
Κατέχει μόνιμο στασίδι στις ξεσάλωτες -  ξενέρωτες  εκπομπές των διαπλεκόμενων αστέρων  της δημοσιογραφίας. Πάντα  δεξιά «τω οικοδεσπότη», καθ’ ότι  γλάστρα με μυριστικά (μαϊντανός).
 
Δεν αρχίζει η εκπομπή εάν ο Άδωνις  δεν προσαράξει στο στούντιο!
Συμμετέχει με πάθος σε αυτές τις κακόγουστες  εκπομπές και συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού στην ανάπτυξη του «δημιουργικού διαλόγου». Όντως το θέαμα είναι φρικτό.
 
Μιλάνε ακατάπαστα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, οικοδεσπότης, καλεσμένοι, τηλεθεατές και λοιποί συγγενείς και  γίνεται η πραγματική χάβρα...των αγανακτισμένων  Ελλήνων.
 
Σε όλες τις εκπομπές τσιρίζει διαρκώς με το παραμικρό, με αποτέλεσμα να χάνει  και το δίκιο του. Ωστόσο ως «πρώτος μεταξύ ίσων» κατέλαβε τον υπουργικό θώκο του υπερευαίσθητου υπουργείου Υγείας. Με την αξία του βέβαια και όχι μέσω ΑΣΕΠ!
 
Επιπροσθέτως “ο καθού” εμφανίζεται καθημερινά σε συγκεκριμένο κανάλι, και τώρα ακόμα, που έγινε Υπουργός. Μέσα από το κανάλι αυτό αυτοδιαφημίζεται και αυτοϊκανοποιείται επιμόνως και αενάως.
 
Είναι χάρμα ιδέσθαι. Βρίσκεται ανάμεσα σε βυζαντινούς αυτοκράτορες, προτομές αρχαίων φιλοσόφων, χριστιανικές εικόνες, σημαίες κλπ. Δεν αποκλείεται να πιστεύει ότι είναι μακρυνός συγγενής του Σωκράτη η του Πλάτωνα... Τον ακούμε να μιλά ασταμάτητα και να εκστασιάζεται. Πουλά τόλμη και γοητεία σε συσκευασία δώρου, παστεριωμένες γνώσεις και κολλαριστά βιβλία με το κιλό!
 
Είναι φανερό, ότι δεν έχει το γνώθι σαυτόν, άλλως  δεν φοβάται  χάρο..! Πιστεύει στέρεα, ότι  διαθέτει όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να ανέλθει στην ιεραρχία «εκτός επετηρίδας» και να γίνει ακόμη και Υπουργός. Όπως και έγινε!
Ευνόητο είναι ότι τώρα θα πουλάει με τη σέσουλα και ιατρικά βιβλία στούς ασθενείς.  Από αυτά που θεραπεύουν πάσαν νόσον...
 
Ευθύς εξ αρχής, ο ρέκτης υπουργός, με το κράνος υπομάλης (μαγκιά!), έδωσε     μαύρο δείγμα γραφής.
 
Έγραψαν οι  εφημερίδες: Το όνειδος του Αδώνιδος.
 
Η πρόεδρος της διεθνούς κοινότητος για το AIDS, Φρανσουά Μπαρέ –Σινουσί, με Νόμπελ Ιατρικής 2008- κατακεραύνωσε τον Υπουργό Υγείας στη Μαλαισία:
 
«...Είναι μεγάλη απογοήτευσή μας τα νέα που ανακοινώθηκαν, ότι το ελληνικό υπουργείο Υγείας να επαναφέρει υποχρεωτικές εξετάσεις HIV μέσω κράτησης γυναικών στον τομέα του σεξ. Ως πρόεδρος της ΙΑS, καταδικάζω έντονα αυτήν την κίνηση και ζητώ επειγόντως από την Ελληνική κυβέρνηση να ξανασκεφτεί τη θέση της».
 
Σε ποιά κυβέρνηση αναφέρεται άραγε; Στα λυκόπουλα της Τρόικας;
 
Πάντως από τα “Νομικά Επίλεκτα” αντιμετωπίστηκε εγκαίρως και  επιτυχώς  το ολίσθημα (;) του κ. Λομβέρδου [βλ. άρθρο στα “Nomika Epilekta” για τις Ιερόδουλες και τη διαπομπευόμενη Δημόσια υγεία... Με πλούσια και  ουσιαστική επιχειρηματολογία].
 
Υπάρχει σοβαρή  ανάλυση του φαινομένου Γεωργιάδη; Μήπως παίζει θέατρο;
 
-«Μη αποκρίνου εις τον άφρονα κατά την αφροσύνην αυτού δια να μη γένης και συ όμοιος αυτού». Άλλως πως, «υπερήδεται άφρονι άφρων», δηλαδή χαίρεται ο χαζός εις βάρος του χαζού (Παλαιά Διαθήκη).
 
 Ακόμη
- Μεγαλύτερος ηλίθιος απ’ αυτόν που τα ξέρει όλα, είναι αυτός που διαφωνεί μαζί του.
- Εάν λογομαχείς με έναν βλάκα, καλό είναι να αναρωτηθείς, μήπως και εκείνος κάνει το ίδιο.
 
Ο Μέγας Ναπολέων υποστήριζε ότι «στην πολιτική, η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα».  Εξ άλλου, το μυστικό του δημαγωγού είναι να φαίνεται τόσο ηλίθιος, ώστε οι ακροατές του να νομίζουν ότι είναι τόσο έξυπνοι όσο εκείνος.
 
Επί της ουσίας.
Ποιός τοποθέτησε τον Άδωνι στο υπουργείο;
Μα το ΠΑΣΟΚ βέβαια. Το μεταλλαγμένο σοσιαλ-φιλέλευθερο ΠΑΣΟΚ του  θηριώδους κ. Βενιζέλου, που χρωστάει ενοίκια και μισθούς στους υπαλλήλους του!
Το ΠΑΣΟΚ του λαλίστατου κ. Βενιζέλου που εδώ και καιρό  χορεύει βαλς με την “επάρατο δεξιά”. Τσικ του τσικ ο Μπένυ (Χίλλ) και ο Άντονυ (Πέρκινς, στο “Ψυχώ”) λικνίζονται στις νότες της τρόικας. Ομολογουμένως αποτελούν πλέον το αχτύπητο πολιτικοχορετικό δίδυμο, θετικό σε κάθε μνημόνιο! Είναι το δίδυμο που σκοτώνει αργά αλλά σταθερά τη μάνα μας τη Λένγκω. Έτσι ονόμασε την Ελλάδα ο Γιάννης Μαρκόπουλος στο τραγουδι «Λένγκω» για να αποφύγει τη λογοκρισία της Χούντας.
 Άλλα χρόνια, άλλες εποχές, άλλες  ελπίδες.
 
Φημολογείται κοινή κάθοδος στις εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τότε θα πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.
 
Έτσι θα φανερωθεί  η διαχρονική απάτη των δήθεν αντιπάλων που κατέστρεψε τον τόπο. Ας μη ξεχνάμε ότι και ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν βασιλικός! Αλλά ο διχασμός, διχασμός!
 
Κι όμως περάσανε τα χρόνια.
Πού πήγανε εκείνες οι στημένες, ογκώδεις σε πλήθος και σε παλμό, συγκεντρώσεις του αλήστου μνήμης φαιδρότατου Κίμωνα Κουλούρη, σε συνδυασμό με  την   κάμερα του καλλιτέχνη Μπιρσίμ, που έκανε την τρίχα τριχιά!
 
Εκείνες οι λαοθάλασσες που οδήγησαν τον κόσμο στη χυδαιότητα.  Έπνιξαν τον ορθό λόγο, γιουχάρισαν τη σύνεση και τη γνώση και τα αντικατέστησαν με αλαλαγμούς, ανόητα συνθήματα και γιουρούσια προς τα “θερινά ανάκτορα”... Και όλα αυτά ... για “μια Ελλάδα νέα”!
 
Λέγεται ότι έτσι θα μετονομάσει και ο τάλας κ. Σαμαράς τη “Νέα Δημοκρατία”, πάλιωσε κι’ όλας.
 
Δεν βλάπτει να αναλογιστούμε:
Που πήγανε οι Πράσινοι και οι Γαλάζιοι ανόητοι, φανατικοί μονομάχοι που τρωγώτανε σαν τα σκυλιά στα καφενεία, ανά την επικράτεια… για μια θέση όχι στον Ήλιο, αλλά στο Δημόσιο! Σήμερα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και τους απολύει ο Σόιμπλε!
 
Που πήγανε και τι απέμεινε από τα πολιτικά μίση και πάθη και την πόλωση που σκόπιμα καλλιεργήθηκε  για να αποχαζέψει το πόπολο!
Φτώχεια, ανεργία, μνημόνια, γενικό ξεπούλημα και από πάνω «ευχάριστη  έκπληξη» ο «δικός» μας ο  Άδωνις υπουργός. Όλη η χαρά δική μας!
 
 Όλα σάπισαν όπως οι πλαστικές σημαίες και διαλύθηκαν όπως οι κάλπικες ιδέες και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.  Άφησαν πίσω τους όμως το μεγαλο κενό που μας οδήγησε επώδυνα στο τέλος της αθωότητας.
 
Γνήσιο παιδί του Καρατζαφέρη, ο Άδωνις γαλουχήθηκε και έπαιξε ξυλίκι στην αυλή του ΛΑΟΣ. Ακόμα δεν πρόλαβε να ξεπλυθεί απο την μεταπήδηση του στη Νέα Δημοκρατία και υπουργοποιείται. Σε αντίθεση με τον κ. Βορίδη που έχει μείνει με το τσεκούρι στο χέρι και τον Λεπέν κουμπάρο!
 
Σοβαρή ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί στον τόπο βρίσκει κανείς στο άρθρο του Μανώλη Παπαδάκη (“Nomika Epilekta”:  Εξουσία, Κράτος, Δικαιοσύνη). Εγώ διαπιστώνω, ότι η εποχή του μετριοπαθούς, όλα είναι πιθανά, πέθανε. Σήμερα όλα είναι τζόγος. Βάλε να πάνε , «πάνε πήγανε», λένε οι τζογαδόροι, όταν ρίχνουν το κόκκαλο (ζάρι) στην τσόχα...
 
Κανείς δεν περίμενε να πάρει υπουργείο ο Άδωνις αλλά και κανείς δεν περίμενε να παραιτηθεί η κ. Βούλτεψη. Δεν  γνωρίζω πολλά για  την κυρία Βούλτεψη. Είναι όμως  πρωτοφανές να παραιτείται κάποιος από μια θέση στο γκουβέρνο. Επειδή δεν «γουστάρει» τον πολιτικό του προϊστάμενο… Από τότε που βγήκαν οι λάσπες όλος ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα, δηλαδή για ένα υπουργείο και τα εξ αυτού οφέλη.
Όποιος το πάρει, φέρνει εξάρες και ρεφάρει!
 
Όμως γιατί τόσος θόρυβος  για τον Άδωνι. Δεν είναι δα και παράταιρος με τους υπόλοιπους, δήθεν υπουργούς, δήθεν συγκυβερνήτες, δήθεν ηγέτες, άλλως καραγκιόζηδες!
 
Θα έλεγα ότι είναι το εμπριμέ φουλάρι στο λαιμό της «νάτο νάτο το δαχτυλίδι» κυβέρνησης. Η επιθεώρηση πρέπει να ζήσει και θα ζήσει.
 
Η κυβέρνηση, ούτως η άλλως, είναι θίασος του ελαφρού θεάτρου, παρά το δραματικό ρεπερτόριο που της γράφει  και σκηνοθετεί κάθε μέρα η τρόικα. Τρόικα σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “Νέα Ελληνική Τραγωδία”.
 
Σε τελευταία ανάλυση όλα είναι θέμα αισθητικής και γούστου! Πάντα υπάρχει ρόλος για έναν κλόουν και άνετος  χώρος για παντομίμα.
 
Μας πείραξε ο Άδωνις και δεν μας πείραξε που η  Βουλή, ο λεγόμενος  «ναός της Δημοκρατίας», παει να γίνει Σαλούν του Τέξας!
 
Οι  βολευτές ως γνήσιοι κάου μπόυς αρνούνται να παραδώσουν τα περίστροφα στο θυρωρείο. Θέλουν να τα μπάσουν στην αίθουσα της βουλής. Αχρείαστα νάναι!
Από τώρα και προληπτικά, πρέπει ν’ αναρτηθεί πινακίδα σε εμφανές σημείο της αίθουσας  συνεδριάσεων (;) της Βουλής: “Μην πυροβολείτε τον πρόεδρο” (πιανίστα). Θα διευκόλυνε επίσης να τοποθετηθούν και στόχοι-ομοιώματα πολιτικών αντιπάλων.  
Είναι πολύ πιθανόν μετά την αγόρευση τους οι εκλεκτοί τού Λαού και κυρίως της Μαύρης Αυγής να θέλουν να κάνουν σκοποβολή μέσα στην αίθουσα. Ποιός μπορεί να τους εμποδίσει;
 
“Κασιδιάρηδες” είναι αυτοί, δεν είναι παίξε γέλασε. Νόμος για αυτούς  είναι το τεντωμένο, χέρι που δείχνει ολοκαύτωμα.
 
Θα ήθελα ακόμη να προσθέσω:
Είναι γεγονός πασίδηλο ότι η συνολική έκπτωση των αξιών, η ηθική κατάπτωση, είχε ως θλιβερό συνεπακόλουθο την αναρρίχηση ανθρώπων του υποκόσμου και του περιθωρίου (όχι μόνο του πολιτικού) στη δημόσια ζωή της χώρας.
Για ποιό λόγο να εξαιρεθούν οι γραφικοί τύποι στυλ Άδωνις που η περίπτωσή του έχει ήδη μελοποιηθεί; “Πάμε στον Άδωνι για καφέ που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά και αράζουνε και αθλητές( σαφώς και αναφέρεται στη σύνθεση της  κυβέρνησης)... όλα μοιάζουν ένα τίποτα… έλα κερνάω καφέ στην πλατεία (Βουλή)”!
 
Ο σημερινός ξεπεσμός είναι το αποτέλεσμα μιας θλιβερής πορείας που συμμετείχαμε όλοι. Ειδικότερα:
-Η ασυνειδησία του ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, ευθύνεται εις το ακέραιο για το διαρκές έργο της καταβαράθρωσης του τόπου. Η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί με εθνική καταστροφή, γιατί πλήττεται άμεσα και καίρια εκτός από την υλική, η ηθική και πνευματική συνοχή του ελληνικού λαού. Οι παράπλευρες ζημιές είναι οι χειρότερες. Έτσι  φθάσαμε στο σημείο να μη γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά και αντιστρόφως...
-Επί τρεις συνεχόμενες δεκαετίες η συντριπτική πλειονότητα των ταγών και του  λοιπού πληθυσμού συμπορεύτηκε με απίστευτη καταστροφική ελαφράδα μέχρι την επαύριο των εκλογών του 2009, οπότε ξαφνικά σήμανε το τέλος τη αθωότητας.
-Το παραδοσιακό ήθος των νεοελλήνων χάθηκε διότι απλούστατα έπαψε να υφί-σταται ο τρόπος ζωής που το αναπαρήγαγε.
-Σήμερα η Ελλάδα καταρρέει λόγω της ανεξέλεγκτης ασυδοσίας και διαφθοράς που πυροδοτούν τα “ιδανικά” του μαζικού καταναλωτισμού και του Life Style. Είμαστε πλέον μια κοινωνία που στερείται τη στοιχειώδη ουσιαστική, αστική συγκρότηση και νοοτροπία. Μια κοινωνία που δεν μπορεί να αφουγραστεί τα σημεία των καιρών  ώστε να πορευτεί ασφαλέστερη μέσα στο εχθρικό και δύσβατο τοπίο της παγκοσμιοποίησης.
-Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την “επώδυνη έκπληξη” (κρίση), ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ασθενέστερων τάξεων δοκιμάζεται στα όρια της φτώχιας η ακόμα και της επιβίωσης. Η ανεργία κυρίως των νέων καλπάζει και η κυβέρνηση της τρόικας ζει ανέμελη το ψεύτικο, όλο δικό της Success Story. Αντίθετα οι  κομματικοί στρατοί του “βαθέος κράτους”, κάποιες επαγγελματικές συντεχνίες (υπάλληλοι της Βουλής) και τα πάσης φύσης διαπλεκόμενα, διατηρούν σημαντικά από τα εκτός πάσης λογικής “προνόμιά” τους. Ακόμα και η πανίσχυρη τρόικα αναγκάσθηκε να υποχωρήσει και να βάλει νερό στο κρασί της.
 
Με απλα λόγια όσοι μπορούν και εκβιάζουν απαιτούν και επιβάλουν να μη φτωχύνουν αυτοί και ας φτωχύνουν οι άλλοι. Ο θάνατός σου η ζωή μου. Ο γνωστός νόμος της ζούγκλας.
 
Ας επαναφέρουμε στη μνήμη μας πρόσφατα γεγονότα και συμπεριφορές.
Ανώτατοι δικαστές στην εξουσία με αντάλλαγμα αντίστοιχα οφέλη για την προσφορά τους στην πατρίδα που ζεί με δανεικά.
 
Επώνυμοι τεχνοκράτες (όπως ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος) έσωσαν και αυτοί τη χώρα. Άρπαξε και ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, όπως οι προηγούμενοι,  τα τελευταία αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων. Σήμερα συμβουλεύει τους ασφαλισμένους να προσφύγουν στη ιδιωτική ασφάλιση. Να φάνε δηλαδή παντεσπάνι!
 
Μετά Ταύτα ... Ο Άδωνις μας μάρανε ή απλώς έσταξε η ουρά του γαιδάρου!
 
Φώτης Ανδρέου
 

Your rating: None Average: 4.7 (29 votes)