Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020


ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΕΙΣ “ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ” ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΩΝ

Ο κομματικός “σχηματισμός” που ήδη κυβερνά στήριξε την επιτυχία του σε απραγματοποίητες υποσχέσεις και κατόρθωσε ν’ αποσπάσει το συγκριτικά μεγαλύτερο μέρος των ψήφων.
 
Τα μέλη της κυβερνώσης κομματικής φατρίας διακρίθηκαν προ της ανόδου τους στην εξουσία για την ακραία αδιάλλακτη μαχητικότητα, τον ζήλο, τον φανατισμό και την ικανότητα να κερδίζουν τις εντυπώσεις, χρησιμοποιώντας κατά κόρο τις λέξεις «δημοκρατία», «δημοκρατικός», «λαός», «λαϊκός» και παρόμοιες, πραγματοποιώντας αδιάκοπες διαδηλώσεις, καλά οργανωμένες, πορείες, απεργίες, διαμαρτυρίες και άλλες εκδηλώσεις οξύτατης αποδοκιμασίας της τότε κυβέρνησης των δύο παραδοσιακών κομμάτων, ν.δ. και πασόκ, με τη συνδρομή ακραίων οπαδών της ωμής βίας που έδρασαν ασύδοτα, πυρπολώντας, λεηλατώντας και καταστρέφοντας ιδιωτική και δημόσια περιουσία, παραμένοντας μόνιμα ατιμώρητοι στο απυρόβλητο.
 
Με την κατάληψη της εξουσίας, στην οποία γαντζώθηκαν και δεν πρόκειται ν’ αφήσουν ομαλά, εξασφάλισαν οι κυβερνώντες της εξτρεμιστικής κομμουνιστικής αριστεράς μισθούς, προνόμια, διορισμούς, αχαλίνωτη δυνατότητα επέμβασης σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και, κυρίως, στα οικονομικά του κράτους, τα οποία διαμορφώνουν σύμφωνα με τις ουτοπικές απόψεις που και όταν ήταν αντιπολιτευόμενοι διαφήμιζαν. Προσάρμοσαν, όμως, τις ακρότητές τους με τις δικές τους, έκαστος από αυτούς, προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες άκοπης και χλιδάτης διαβίωσης, χωρίς να εργάζονται. Έτσι, μιμούμενοι τους φαύλους που διαδέχτηκαν, οι ακραίοι που κυβερνούν διόρισαν και διορίζουν απίθανα πρόσωπα, με ανώμαλες αντιλήψεις και αποκλίνουσα διαβίωση, για να εξασφαλίσουν σε αυτά, σε βάρος της κοινωνίας, αφθονία χρημάτων και υλικών αγαθών, μην παραλείποντας να εξασφαλίσουν για τους εαυτούς τους τις ιδανικότερες συνθήκες ευζωίας, άνεσης και κραιπάλης, διασπαθίζοντας, με μαεστρία, το δημόσιο χρήμα που αποσπούν από τους πολίτες, τους οποίους μετασχηματίζουν γνήσια “σοσιαλιστικά” και κατ’ ουσία ληστρικά σε ενδεείς και σε δουλοπάροικους.
 
Με τη βουλιμία του μαστιζόμενου από αδηφαγία, οι κυβερνώντες εξτρεμιστές, αντί ν’ ασχοληθούν με την επίλυση των πιεστικών οικονομικών, κοινωνικών και εν γένει εθνικών σοβαρών προβλημάτων, που δεν είναι σε θέση ν’ αντιμετωπίσουν εξ αιτίας ανικανότητας και αδιαφορίας, καταγίνονται με την κατεδάφιση κάθε θετικού που υπάρχει ακόμη στο κοινωνικό οικοδόμημα, που δεν πέτυχαν ν’ αποδομήσουν οι ανεπάγγελτοι προκάτοχοί τους, επαγγελματίες πολιτικοί των ποικίλων αποχρώσεων.
 
Από την άλλη μεριά όμως, οι κυβερνώντες της άκρας αριστεράς, που αποτελούν με τα καμώματά τους παραφωνία και κακοφωνία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λησμονώντας προσχηματικά τις ιδεοληπτικές θέσεις και απόψεις που μέχρι πρόσφατα υποστήριζαν, ήδη προσποιούνται άτεχνα τους δήθεν αντικειμενικούς, τους δημοκράτες και, κυρίως, τους ευγενείς και τους λαϊκούς ευεργέτες. Μπορεί κανείς να θαυμάζει το μελιστάλαχτο ύφος των κατά τα άλλα μοχθηρών και εμπαθών δηλώσεών τους, το οποίο χρησιμοποιούν για να καλύψουν τις αστοχίες, τις παρανομίες, τις παραλείψεις και το πλιάτσικο, στο οποίο αριστοτεχνικά επιδίδονται και διαπρέπουν.
 
Με προσποιητή ευγένεια, δέχονται και υποστηρίζουν ταυτόχρονα τελείως αντιφατικές εκδοχές και απόψεις. Στρέφονται εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμών της και, ταυτόχρονα, γίνονται οι φανατικότεροι υπερασπιστές αυτών που κατακρίνουν. Δεν πτοούνται από τίποτα. Μπορούν την ίδια στιγμή να κατηγορήσουν με τις χυδαιότερες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς κάποιον τιτλούχο της Ευρώπης και μετά από ελάχιστο χρόνο να πλέξουν το εγκώμιο εκείνου που κατηγόρησαν χυδαία. Χαρακτηριστικά τους είναι : η έλλειψη αιδούς, η θρασύτητα, η αλαζονεία, ο τύφος, η προσποίηση, η προκλητικότητα και η περιφρόνηση παντός κανόνα και θεσμού, ανάλογα με τα στενά προσωπικά συμφέροντα των ίδιων και του περιβάλλοντός τους, οικογενειακού, φιλικού και κομματικού.
 
Τέτοιους εκπροσώπους και φαύλους δεν χρειαζόμαστε, γι’ αυτό επιβάλλεται ν’ αποδοκιμαστούν, δια της ψήφου, ώστε να γίνουν σύντομα παρελθόν. Η Χώρα έχει άμεση ανάγκη ανθρώπων με ήθος, ικανότητες, κατάρτιση, αρχές και κυρίως φιλοπατρία, των οποίων απαιτείται η ανάδειξη και εκλογή με ταυτόχρονη καταδίκη των ακραίων που πέτυχαν να επικαθίσουν, με τη σειρά τους και αυτοί, επί του τραχήλου μας, αφού με την ιδιότητα των ενταγμένων σε ακραίους σχηματισμούς της πρωτόγονης άκρας αριστεράς κατόρθωσαν, ακόμη και ως άθλια αντιπολιτευόμενοι, ν’ αποκτήσουν πλούτο και ισχύ, οι ίδιοι και οι συγγενείς τους, για τον οποίο κόμπαζαν και κομπάζουν με τη γνωστή αναίδεια των φαύλων.
 
Θάνος Σκίρας 

  

Your rating: None Average: 5 (3 votes)