Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ

Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας αλλοπρόσαλλη  πολιτική, πιέζει τους πολίτες για ν’ αυξήσει τα έσοδα και να πετύχει ακατανόητους οικονομικούς – δημοσιονομικούς στόχους.
 
Σαν μέσο πίεσης χρησιμοποιείται η Δικαστική Εξουσία, η οποία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, καταδικάζει τους παραβάτες των απίθανων φορολογικών νόμων. Η δικομματική Κυβέρνηση δεν περιορίστηκε στη μετατροπή των φορολογούμενων σε εγκληματίες. Ανάθεσε στην Αστυνομία να συλλαμβάνει, χωρίς δίκη, τους οφειλέτες φόρων, που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ο πολίτης μπορεί να συλληφθεί, χωρίς κατηγορία, και να κακοποιηθεί. Κυριαρχεί η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και ο φόβος, που δεν προέρχονται από τις “εγκληματικές οργανώσεις”, εγχώριες και διεθνείς, αλλά και από το Κράτος.
 
Σέρνονται με χειροπέδες επώνυμοι, με τους οποίους ασχολούνται τα ΜΜΕ, και ανώνυμοι, που δεν απασχολούν την Κοινή Γνώμη. Ζούμε την πλήρη κατάργηση του Κράτους Δικαίου, που θεσπίστηκε από νόμους και διεθνείς Συμβάσεις. Αντιμετωπίζουμε ήδη ένα Κράτος αδικίας και σκληρότητας. Μια κρατική Εξουσία που έχει κηρύξει τον πόλεμο στους πολίτες. Σα να βρισκόμαστε υπό ξένη κατοχή.
 
Αφαιρούνται οι αποταμιεύσεις, απαλλοτριώνονται με την υπερφορολόγηση οι κατοικίες και η ακίνητη ιδιοκτησία, παραβιάζεται η ιδιωτικότητα, φυλακίζονται ανυποψίαστοι πολίτες. Ο βίος μας έγινε αβίωτος.
 
Με τις επιθέσεις εναντίον των πολιτών, δηλώνουν οι Κυβερνώντες πως εξυγιαίνουν τον δημόσιο βίο, καταπολεμούν τη Φοροδιαφυγή και Φοροαποφυγή, τιμωρούν τους παραβάτες του νόμου (που είναι νόμος των Κυβερνώντων - Δυναστών) και σώζουν τη Χώρα από την καταστροφή και την πτώχευση. Οι διακηρύξεις αυτές συμπληρώνονται με την εξαγγελία πως, “σύντομα”, θα έρθει η ανάκαμψη, η έξοδος από το τούνελ και η οικονομική ανάπτυξη. Μιμούνται τις καφετζούδες και τους μελλοντολόγους, χωρίς να ντρέπονται. Συμπεριφέρονται με την αναίδεια των καλοζωισμένων, που μένουν στο απυρόβλητο, απολαμβάνοντες τα προνόμια της εξουσίας που άκοπα απέκτησαν, εξ αιτίας της λαϊκής, αδράνειας, της διάχυτης στην Κοινωνία ανοησίας, της έλλειψης Παιδείας και της αφέλειας.
 
Η Κυβέρνηση μαζί με την Αντιπολίτευση και τις άλλους πολιτικούς δυνάστες, αποπροσανατολίζουν τον Λαό, σκηνοθετώντας ποινικές διώξεις, των οποίων η εξέλιξη παρουσιάζεται σα θέαμα και ακρόαμα από τα Μέσα (panesetcircenses, άρτος και θεάματα. Άρτος που δύσκολα αποκτιέται). Εφαρμόζουν την αρχή : “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Αυτόν τον κανόνα του Μεσαίωνα, με τον οποίο νουθετούσαν τους αιρετικούς και κάθε αντιφρονούντα.
 
Η αδικία, η καταπίεση, η δυστυχία είναι διάχυτες και στον πολιτικό ορίζοντα δεν διαφαίνεται φως ούτε διέξοδος.  
 
Η Κυβέρνηση αυξάνει την καταπίεση και οι πολίτες δεν αντιδρούν. Βρίσκονται σε κατάσταση αποχαύνωσης.
 
Τα κόμματα δεν προτείνουν λύσεις για βελτίωση της ζωής των Ελλήνων.
 
Το Κράτος έχει γίνει εχθρός του πολίτη και τον καταπιέζει, με την άδικη υπερφορολόγηση, στερώντας τη χαρά της ζωής και την ελπίδα.
 
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, αφαίρεσαν από τον πολίτη όλα τα δικαιώματα. Μικρές διαφορές χωρίζουν την αυταρχική Εξουσία (ακόμα και των Οθωμανών) από την Κρατική Εξουσία.
 
Το Κράτος απαιτεί από τον πολίτη να πληρώνει, εμπρόθεσμα, τους φόρους, θεωρώντας πως ο φορολογούμενος δεν έχει δικαιώματα, αλλά είναι μια μηχανή παραγωγής χρήματος, που οφείλει να πληρώνει για να κινείται η κρατική μηχανή με τα άπειρα πλοκάμια της.
 
Στις άγριες και παράνομες φορολογικές επιδρομές, στην κατάργηση της δυνατότητας του πολίτη να προσφύγει στα δικαστήρια και στις συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος δεν αντιστέκονται όσοι έχουν υποχρέωση αντίστασης. Δεν αντιστέκονται οι δικηγορικοί σύλλογοι, δεν αντιδρούν οι δικαστικές ενώσεις, με εξαίρεση τον αγώνα για τις αποδοχές τους. Δεν αντιδρούν οι επιστήμονες. Υπνώττει η Ακαδημία. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν μπορεί κανείς να έχει απαιτήσεις, αφού είναι γνωστό το παρελθόν του.
 
Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του Λαού καταργήθηκαν. Δεν σέβεται η Κρατική Εξουσία την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αξία. Καταργήθηκε η ατομική ιδιοκτησία εξ αιτίας της βαρύτατης φορολόγησης όλων των ακινήτων. Παρεμποδίζεται η πρόσβαση στα δικαστήρια με την επιβολή τελών και παραβόλων που δεν μπορεί να πληρώσει ο πολίτης (για να προσφύγεις στα Δικαστήρια, οφείλεις να πληρώσεις το μισό του οικονομικού βάρους, ακόμα και του πιο άδικου!), Η Παιδεία εξαρθρώθηκε, η αλητεία γιγαντώθηκε. Η αυθαιρεσία της Αστυνομίας έχει υπερβεί κάθε όριο, μαζί με την κρατική διαφθορά, που δεν συμμαζεύεται. Η Εκκλησία χειμάζεται, στερούμενη ηγετών και δέχεται αδιάκοπα πλήγματα από ποικίλους φανατικούς. Η Οικογένεια διαλύεται και δεν υποστηρίζεται από την Κοινωνία. Προάγεται ο θεσμός της ελεύθερης συμβίωσης και περιφρονούνται όσες παραδόσεις και κοινωνικές αξίες απέμειναν.
 
Με μοχλό την άδικη φορολογία, καταργούνται οι θεσμοί της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου και, το χειρότερο, ανακάμπτουν και επανέρχονται οι αποτυχημένοι πολιτικοί, αλλάζοντας πολιτική ενδυμασία. Σαν τους χαμαιλέοντες. Για παράδειγμα, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που αδρανεί μακαρίως τα τελευταία χρόνια, επανέρχονται οι επίγονοι των φθαρμένων. Για να αντικαταστήσουν τους εγκάθετους των κομμάτων, που δεν ενδιαφέρονται για την παρακμή και τη σήψη.
 
Τι πρέπει να κάνουμε; Να ενωθούμε όσοι δεν είμαστε οπαδοί. Να δράσουμε οργανωμένα, μέσα από ενώσεις Πολιτών, από κινητοποιήσεις με μαζικότητα. Να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των Λαϊκών Ελευθεριών, τον σεβασμό του Συντάγματος. Να επαναφέρουμε τις δομές του Κράτους Δικαίου και να περιορίσουμε, με κοινές δράσεις, την κρατική αυθαιρεσία και την ασυδοσία των οπαδών των κομμάτων και των αποκομμάτων.
 
Να γίνουμε ενεργοί Πολίτες. Προς αυτήν την κατεύθυνση πορεύεται η “Ένωση Πολιτών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου”. Να τη στηρίξουμε. Αυτήν και τις άλλες Ενώσεις, Κινήσεις και Πρωτοβουλίες.
 
Η αδράνεια σκοτώνει. Πρώτα εμάς. Τους Ανένταχτους, που υποφέρουμε περισσότερο από τους οπαδούς των Κομμάτων γιατί δεν υποτασσόμαστε.
   

Νικόλαος Άρπαλος  

Your rating: None Average: 5 (13 votes)