Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020


“ΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΛΕΚΤΑ” ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

 
Το 2016 ξεκινάει με συγκρατημένη αισιοδοξία. Χρειαζόμαστε θετική διάθεση για να ξεφύγουμε από τον κλοιό της απογοήτευσης που μας περισφίγγει εξ αιτίας της ανικανότητας και της διαφθοράς της πλειονότητας των πολιτικών και των αστοχιών στις επιλογές της πλειοψηφίας των πολιτών.
 
Μαζί με το νέο έτος ξεκίνησαν νέες κυβερνητικές αποφάσεις για την εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωτικού κράτους, που θα καταπιέζει ακόμα περισσότερο τον  πολίτη με την επιβολή και άλλων άδικων φόρων και με τον δραστικό περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
 
Ήδη η μαρξιστική κυβέρνηση, μαζί με τα δικαιώματα των αποκλινόντων, νομοθέτησε να γίνονται αποδεκτά από τα δικαστήρια και αποδεικτικά μέσα που θ’ αποκτούνται με παράνομο τρόπο ή, γενικότερα, με εγκληματικές πράξεις, βάσει της αποκρουστικής αρχής, γνωστής από τον Μεσαίωνα, σύμφωνα με την οποία «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Σκοπός των κυβερνώντων υλιστών είναι η υπέρμετρη ενδυνάμωση της κρατικής ισχύος και η σφυρηλάτηση δομών ολοκληρωτικού κράτους σαν εκείνων που κατέρρευσαν με πάταγο τη δεκαετία του 90 κάτω από το βάρος των αμαρτημάτων τους.
 
Λόγω της κατάστασης που θα χειροτερεύει κατά τη διάρκεια του 2016, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η μαζική αντίσταση αυτών που διαθέτουν έστω και ίχνος αγάπης στη χώρα, στον δοκιμαζόμενο λαό και στις αρχές του κράτους δικαίου, της αληθινής δημοκρατίας, των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη.
Τα Νομικά Επίλεκτα αποτελώντας ένα βήμα ελεύθερης γνώμης αλλά και βήμα υπέρ των αρχών του δικαίου και της ηθικής μαζί με τις ευχές επί τω νέω έτει καλεί όσους τολμούν και διαθέτουν δυνάμεις αντίστασης και κυρίως συσσωρευμένης οργής να συμπράξουν στην προσπάθεια για προστασία των αρχών που οι ολοκληρωτικής νοοτροπίας κυβερνητικοί  και οι εν γένει κρατικοί δυνάστες προσβάλλουν, αθετούν, καίρια θίγουν και καταργούν.
 
Δεν αρκεί η κριτική και ο έλεγχος της τρισυπόστατης εξουσίας, χρειάζονται και άλλα μέτρα, νόμιμα μέσα και αποτελεσματικές προσπάθειες. Όμως, και ο αγώνας μέσω της κριτικής, του ελέγχου, των διαμαρτυριών και των άλλων δυνατοτήτων παρέμβασης στη μάστιγα του επελαύνοντος ολοκληρωτισμού, του αυταρχισμού και της αλαζονείας δεν είναι μάταιος. Αποτελεί δομικό στοιχείο της μάχης των δυνάμεων του Καλού εναντίον της άδικης εξουσίας που επιδιώκει να διατηρήσει κρατικές δομές παρακμής και απολυταρχισμού.
 
Σαν μια πνοή αισιοδοξίας, ευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι η καλύτερη, τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας.
 
Νομικά Επίλεκτα

  

Your rating: None Average: 4.8 (6 votes)