Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020


Είμαστε ξύπνιοι ή ονειρευόμαστε;

 
Κάποιο πρωινό, ο κληρονομικός πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοίνωσε πως θα προκηρύξει δημοψήφισμα, αρχές Δεκεμβρίου, με ερώτημα αν θέλουμε ή δεν θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ.
 
Αμέσως ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, διαμαρτυριών και ύβρεων κατά της χώρας μας από την Ευρώπη και έξω από αυτήν. Από τους ευρωπαίους ηγέτες και από τους λαούς. Κατάλαβαν πως κάποιος τους δουλεύει…
 
Ο πρόεδρος της Γαλλίας και η καγκελάριος της Γερμανίας απαίτησαν από τον ελλειμματικό πρωθυπουργό να τσακιστεί να τους συναντήσει. Η εντολή των ισχυρών εκτελέστηκε αμέσως από τον ημέτερο κυβερνήτη χωρίς αντιλογίες.
 
Ο πρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης συνάντησε τους ηγέτες των δύο ισχυρότερων κρατών της Ευρώπης και υπέκυψε. Τον είδαμε με φρίκη να κάθεται σα μαθητής με σταυρωμένα τα χεράκια, συντετριμμένος και ωχρός μπροστά στην καγκελάριο με το μαρμάρινο πρόσωπο και τα παγερά μάτια.
 
Επέστρεψε στην Ελλάδα και, αφού πήρε από τη βουλή ψήφο εμπιστοσύνης, δήλωσε πως άλλαξε γνώμη, θα παραιτηθεί για να σχηματιστεί κυβέρνηση με τη συναίνεση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων με πρωθυπουργό κοινής εμπιστοσύνης. Πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση επειδή πάλι το δημόσιο ταμείον είναι μείον…
 
Στο μεσοδιάστημα άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου. Ξαφνικά, σαν ν’ απελευθερώθηκαν, θυελλώδεις άνεμοι έπεσαν πάνω στην ηλιόλουστη χώρα μας από Γερμανία και Γαλλία, Ιταλία κι Ισπανία, από Βορρά κι Ανατολή, από Δύση κι από Νότο. Από όλα τα σημεία του ορίζοντα.
 
Δημοσιεύτηκαν στον ξένο τύπο άρθρα υβριστικά, σατιρικά, χλευαστικά. Άρθρα οξύτατης κριτικής εναντίον των Ελλήνων. Δημοσιεύματα και συνεντεύξεις με αρνητικό πνεύμα κατά της χώρας μας.
 
Αγανάκτηση, περιφρόνηση, οίκτος, οργή, έκπληξη, απειλές και ύβρεις περιλάμβαναν σχεδόν όλα τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου τύπου και αντίστοιχες ήταν και εξακολουθούν να είναι οι περί Ελλάδας τηλεοπτικές εκπομπές.
 
Ο Έλληνας του εξωτερικού δεν ξέρει που να κρυφτεί και τι να πει στις προκλητικές και επιθετικές ερωτήσεις των ξένων. Δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τι συμβαίνει στη χώρα μας, πως ανεχόμαστε τον πρωθυπουργό που χαρακτηρίστηκε από τον γάλλο πρόεδρο σαν τρελός, πιεσμένος κι αγχωμένος, χωρίς να πάρει απάντηση…
 
Γίνονται συστάσεις στους Έλληνες που ταξιδεύουν να μη δηλώνουν την εθνικότητά τους και να κρύβονται δηλώνοντας πως είναι Ιταλοί ή άλλης εθνικής καταγωγής. Κάποιος φοιτητής ανάφερε πως, στη Γερμανία, του έκαναν έκπτωση στα δίδακτρα όταν έμαθαν πως καταγόταν από την Ελλάδα. Από οίκτο…
 
Ενδεικτικά, ένας γερμανός οικονομολόγος (ο Hans-Werner Sinn) προφήτεψε, σε συνέντευξή του την 07.11.2011, πως θα λάμψει ο ήλιος στην Ελλάδα μόνο όταν θα επανέλθει η δραχμή. Διαφορετικά δεν υπάρχει ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης. Τη χώρα θα φάει το σκοτάδι…
 
Στο εσωτερικό η κατάσταση είναι χειρότερη καθώς ο λαός παρακολουθεί, με έκπληξη και μετά με απάθεια, το όργιο της ανοησίας των ηγεσιών των κομμάτων και των πολιτικών που ξεσάλωσαν.
 
Ο πρωθυπουργός δηλώνει πως παραιτείται, μετά τη λήψη της ψήφου εμπιστοσύνης από τη βουλή, αλλά δεν παραιτείται, περιμένοντας να συνεννοηθεί με τον ανοιξιάτικο αρχηγό του δεύτερου ισχυρότερου κόμματος.
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει πως δεν συμφωνεί με τον υπό παραίτηση πρωθυπουργό αλλά θα συμφωνήσει όταν θα παραιτηθεί και ικανοποιηθούν οι όροι του.
 
Ο πρόεδρος της “δημοκρατίας” καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων σε σύσκεψη. Προσέρχονται οι δύο, του πρώτου σε κοινοβουλευτική ισχύ με τον ποδηλάτη αρχηγό και του δεύτερου, με τον μόνιμα οργισμένο Καλαματιανό σαν παιδί που δεν το παίζουνε.
 
Συμφωνούν πως διαφωνούν και αποφασίζουν να εκλέξουν υπηρεσιακό πρωθυπουργό που θ’ αντιμετωπίσει τα έκτακτα ζητήματα του κράτους και θα εξασφαλίσει την ηρεμία που απαιτείται για να εκταμιευτούν τα δισεκατομμύρια, ογδόντα ή περισσότερα, για να γίνει μια ακόμα μετάγγιση στην φθισική ελληνική οικονομία.
 
Εν τω μεταξύ οι προσβολές κατά της χώρας μας εντείνονται καθώς μαθαίνουν στο εξωτερικό τις εξελίξεις και τα καμώματα των κορυφαίων πολιτικών μας, με τις λεπτομέρειες που εξασφαλίζει η σύγχρονη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και πληροφόρησης.
 
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, μετά τη δήλωση παραίτησης του πρωθυπουργού, αποστασιοποιείται τονίζοντας πως το κόμμα του, η υπέρτατη αξία, δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος, χωρίς να νοιάζεται αν είναι χωμένος μέσα στο πρόβλημά τους ένας ολόκληρος λαός.
 
Η αρχηγός του τρίτου βαλσαμωμένου κόμματος ζητάει να γίνουν εκλογές χωρίς άλλη καθυστέρηση. Συνεννόηση ζητάει το κόμμα που ακολουθεί, χωρίς ανταπόκριση, φιλοδοξώντας να γίνει πρωθυπουργός ο αρχηγός του. Ο άλλος ηγέτης του αριστερόστροφου κόμματος αναφέρει πως ό τι συμβαίνει στη χώρα είναι μια φαρσοκωμωδία και του θυμίζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας. Γι’ αυτό απαιτεί άμεση προσφυγή στις κάλπες και όχι στον ψυχίατρο.
 
Η αρχηγός του κόμματος της συμμαχίας των αποτυχημένων χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο μαριονέτα τον πρωθυπουργό που θ’ αναδείξει η συναίνεση, ενώ το θέατρο του παραλόγου κλείνουν οι πάντοτε περισπούδαστοι γρίφοι του αρχηγού της φωτισμένης αριστεράς που αναφέρεται στην “υπονομευμένη εξέλιξη των πραγμάτων”, παραλείποντας να παραπέμψει σε λεξικό ερμηνευτικό της κουταμάρας.
 
Η τέως δήμαρχος Αθηναίων, παραχωρεί συνέντευξη σε ένα από τα γερμανικά έντυπα της ανθελληνικής προπαγάνδας και της υβριστικής κριτικής, την 07.11.2011, δηλώνοντας πως “το παλιό σύστημα είναι πεθαμένο” και, γι’ αυτό, χρειάζεται ο σχηματισμός συναινετικής κυβέρνησης. Από τη συνέντευξη καταλαβαίνουμε πως ναι μεν πέθανε το παλιό σύστημα, αλλά ζουν και βασιλεύουν όσοι μετείχαν και απάρτιζαν αυτό το σύστημα. Είναι άραγε πολιτικά ζόμπι;
 
Εδώ και αρκετές ημέρες οι πολίτες δεν ξέρουν αν όσα παρακολουθούν τα βλέπουν ξύπνιοι ή κοιμούνται κι ονειρεύονται. Δεν μπορούν να πιστέψουν πως οι πολιτικοί ηγέτες συγκρούονται για το ποιος θα διατηρήσει τις καρέκλες και την κουτάλα για το φαγοπότι της εξουσίας και ποιος θα τις αρπάξει από τον άλλο.
 
Ζούμε στιγμές σαν σε όνειρο. Μάλλον σ’ εφιάλτη. Γι’ αυτό πρέπει να ξυπνήσουμε. Ας μείνουν κοιμισμένοι οι ανεπαρκείς και οι ανίκανοι που υποστηρίζουν τον θίασο των πολιτικών που σάπισαν. Όλοι οι άλλοι, εμείς, η πλειοψηφία να κάνουμε το καθήκον μας. Να δείξουμε πως δεν είμαστε σε λήθαργο αλλά σε δράση για να τους ξεμπερδέψουμε και να στους στείλουμε εκεί που ανήκουν, στον ψυχίατρο, και στον φυσικό τους χώρο, το τρελάδικο
 
Ε. Παπαδάκης
Your rating: None Average: 4.9 (17 votes)