Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020


Κυριακή, 1η Ιανουαρίου 2012

Κυριακή, 1η Ιανουαρίου 2012
Κυριακή, 1η Ιανουαρίου 2012

 

Η πρώτη μου επιστολή για αυτό το νέο έτος. Ένα έτος που το υποδέχομαι λίγο διστακτικά, οφείλω να ομολογήσω, αφού από παντού ακούω πόσο δύσκολο θα είναι και πόσα “δεινά” θα φέρει.

 
Κάθε χρόνο, την Παραμονή, αισθανόμουν μια ανυπομονησία απίστευτη να φύγει ο παλιός ο χρόνος να έρθει ο νέος, φρέσκος και δροσερός, απαλλαγμένος από τα λάθη του προηγούμενου. Θυμάμαι πέρυσι αστειευόμουν “Ελάτε φίλοι μου, σπρώξτε όλοι μαζί να φύγει λίγο νωρίτερα”. Απόψε σχεδόν δεν ήθελα να φύγει.
 
Έφυγε όμως, είναι πλέον παρελθόν, και μαζί πήρε και τις καλές και τις δύσκολες στιγμές του. Και ήταν πολλές οι δύσκολες. Ήταν όμως πολύ περισσότερες οι όμορφες. Αυτές κρατώ φυλαγμένες στην καρδιά μου και φωνάζω “2012 Καλώς όρισες”! Σε υποδέχομαι με το πιο γλυκό μου χαμόγελο και τις πιο θετικές μου σκέψεις.
 
 Ό,τι και να μας φέρεις θα είμαστε εδώ, ενωμένοι, με στόχους κοινούς και θέλω να πιστεύω ευγενείς και ανώτερους και όλοι μαζί θα σε ζήσουμε και θα σε χαρούμε. Και θα μας φέρεις και καλά και όμορφα αλλά και δυσάρεστα (άλλωστε τι φταις κι εσύ… Μήπως εμείς δεν καθορίζουμε τις τύχες μας…) Αλλά και πάλι 2012, σε δώδεκα μήνες από σήμερα θα είμαστε εδώ, πιο δυνατοί και πιο σοφοί να σε αποχαιρετήσουμε και εσένα.
 
Ας θέσουμε όλοι από ένα στόχο γι’ αυτή τη νέα χρονιά. Πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα και στο γενικότερο πνεύμα. Ας κάνουμε τη διαφορά. Μία αδικία λιγότερη, ένα χαμόγελο περισσότερο είναι ήδη μια σημαντική πρόοδος.
 
Μέχρι τότε ας ενωθούν οι ευχές και ελπίδες, τα όνειρα και οι θετικές μας σκέψεις, για να φτιάξουμε μια φωτεινή ασπίδα γύρω μας. Και όλοι μαζί ας υποδεχτούμε αυτό το νέο έτος με τις καλύτερες διαθέσεις και τις πιο αγνές προθέσεις!
 
 
Φωτεινή Κλάδη
 
Your rating: None Average: 4.5 (8 votes)