Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020


Πέτρος Πολυκρέτης - απ' τους σημαντικότερους έλληνες ζωγράφους

 
 
Στην εποχή των ψηφιακών εκτυπώσεων και της ευρύτερης χρήσης της τεχνολογίας στην υπηρεσία της τέχνης, υπάρχουν ακόμη καλλιτέχνες που αντιστέκονται, παίρνουν το καβαλέτο και τα σύνεργά τους και ταξιδεύουν, αναζητώντας εικόνες, μνήμες, συναισθήματα και αφορμές για τη γένεση καινούργιων έργων.
 
 
 
Ένας απ’ τους σημαντικότερους εκπροσώπους των καλλιτεχνών αυτών είναι ο Πέτρος Πολυκρέτης. Κατάγεται από το νησί της Νάξου. Αποφοίτησε από την Πάντειο Σχολή το 1969 και συνέχισε τις σπουδές του το 1970 στην Σχολή Καλών Τεχνών στη Φλωρεντία, όπου και αποφοίτησε από το τμήμα αρχιτεκτονικής το 1975.
 
 
 
Η διαδρομή του στο χώρο της εικαστικής ζωγραφικής έκφρασης είναι σπουδαία. Έργα του έχουν εκτεθεί σε πολλές γκαλερί στην Ιταλία, όπως η Cenacolo, Spazio A, Teorama, Casadanta κ.α. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με την γκαλερί La Rouota έχοντας την ευθύνη οργάνωσης ομαδικών εκθέσεων σε πολυάριθμα πνευματικά κέντρα  σ’ όλη την Ιταλία.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 042 new.jpg 036 new.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       
 
 
  
 
 
 
Σοκάκια της Πλάκας
 
 
Επηρεασμένος απ’ τον ιμπρεσιονισμό, στον καμβά του, μέσα από το χρώμα και το φως απεικονίζει την αίσθηση των θεμάτων με τη χαρακτηριστική του πινελιά. Η ποιητικότητα των συνθέσεών του και η ατμοσφαιρικότητα των έργων του δίνεται μέσα από το παιχνίδισμα των χρωμάτων. Οι συγκοπτόμενες πινελιές του, καλούν το θεατή να συμμετάσχει ενεργά στη γένεση του έργου. Οι πίνακές του μεταφέρουν στον θεατή, φωτεινότητα, παλμό και χρώμα μ’ ένα αίσθημα ευφορίας. Τα έργα του, τοπιογραφίες, πορτρτρέτα και νεκρές φύσεις, ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους και σίγουρα θα απασχολήσουν τους ιστορικούς τέχνης των επόμενων γενεών.
 

 044 new.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νεκρή φύση

 

 

 

132 new.JPG

 133 new.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πλατεία Λυσικράτους Πλάκα

 

 

 

Μαρίνα Αυγερινού

 

 

Your rating: None Average: 4.7 (31 votes)