Σαββάτο 6 Οκτωβρίου 2018


Βασιλόπιτα επίλεκτη!

 
Έχουμε τη μυστική συνταγή για την καλύτερη βασιλόπιτα και τη μοιραζόμαστε μαζί σας…
 
 
Μια βασιλόπιτα αρωματική, που κρύβει ένα "μυστικό" στην εκτέλεσή της!
 
 
 
 
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ   ΕΠΙΛΕΚΤΗ
 
 
 
  • 325 γρ  βούτυρο
 
  • 265  γρ ζάχαρη άχνη
 
  • 4 αυγά μεγάλα ή 5 αυγά μέτρια
 
  • ½  φλιτζ  γάλα
 
  • ¼ φλιτζ  κονιάκ
 
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 
  • ¼ κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
 
  • ¼ κουτ γλυκού  μαχλέπι σκόνη
 
  • εσάνς βανίλια
 
  • 450  γρ αλεύρι
 
  • 1 κουτ  σούπας baking powder
 
  • 1  κουτ γλυκού corn flour
 
  • 80  γρ  αλεσμένο καρύδι
 
 
 
 
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
-προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο Κελσίου
 
 
-ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το corn flour σε ένα μπολ
 
 
-χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
 
 
-προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο και το μαχλέπι
 
 
-ρίχνουμε ένα–ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε  το γάλα, τον χυμό και το κονιάκ
 
 
-προσθέτουμε το μίγμα αλευριού  και τέλος το καρύδι και ανακατεύουμε
 
 
-τοποθετούμε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, δεν ξεχνάμε να τοποθετήσουμε το "φλουρί"
 
 
-και κάνοντας μια ευχή το δίσεκτο 2012 να μας χαρίσει υγεία και κάθε ευκολία…   το ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου
 
 
-όταν κρυώσει, ραντίζουμε με ζάχαρη άχνη, στολίζουμε και γράφουμε με σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
 
 
 
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
 
 
-   μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κονιάκ με amaretto και το καρύδι με αμύγδαλο
 
 
 
 
ΠΗΓΗ-  όλοι εσείς, που ήσασταν μαζί  μας 
 
 
 
 
3801_454485361285631_1825775401_n.jpg
 
 
 
 
 
 
Angie Bournas

 

Your rating: None Average: 4.6 (30 votes)