Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019


Ανακυκλούμενα κοσμήματα

 
 
Mια καλή ματιά γύρω μας, θ’ αποκαλύψει την ποικιλία των υλικών που είναι άχρηστα.
 
 
Υλικά και στοιχεία που, αφού εκπληρώσουν τον σκοπό τους και τον λόγο της ύπαρξής τους, καταντούν απορρίμματα.
 
 
Συνεπώς γίνονται άνευ αξίας αντικείμενα… Με άλλα λόγια, σκουπίδια.
 
 
 
kotik.jpg
 
 
 
Με δεδομένο ότι οι σχεδιαστές επιλέγουν λιγότερα ακριβά υλικά και λύσεις, στα δύσκολα  χρόνια με παγκόσμια οικονομική ύφεση, ο Yoav Kotik, σχεδιαστής και ζωγράφος από το Ισραήλ, παρουσίασε τη συλλογή του για κοσμήματα, κατασκευασμένα αποκλειστικά από καπάκια (πώματα για φιάλες), ο ίδιος καθώς και η ομάδα του συλλέγουν σορούς πεταγμένα καπάκια από μπύρες και αναψυκτικά από διαφορετικούς τόπους και πολιτισμούς και τα μετατρέπουν σε χαριτωμένα ή και φανταχτερά κοσμήματα.
 
heineken.jpgImageHelper.jpg
 
 
 
Η συλλογή αποτελείται από μανικετόκουμπα, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, καρφίτσες, κολιέ και βραχιόλια... αποκλειστικά από τα καπάκια, που καθαρίζονται, επιλέγονται τα καλύτερα, αυτά με τις λιγότερες φθορές, και τα επεξεργάζονται, δημιουργώντας μοναδικά κομμάτια.
 
 
ImageHelpererqwt.jpgImageHelperfg.jpg
 
Σε μια εποχή λιτή, άχρωμη, αλλά και άκεφη… κάνετε κάτι ανατρεπτικό, διαφορετικό, κάτι που θα σας αλλάξει τη διάθεση. Προτείνουμε να επισκεφτείτε το www.kotik-design.com και, γιατί όχι, να προμηθευτείτε ένα κόσμημα από το E-SHOP ώστε ένα καπάκι COCA-COLA, HEINEKEN, FANTA η BACARDI να κοσμεί τον λαιμό ή το δάχτυλό σας.
 
                            jewels-kotik-05.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Angie Bournas
 

 

Your rating: None Average: 5 (11 votes)