Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019


ΕΨΙΛΟΝ... όπως λέμε “Ελιά, Ελαιόλαδο, Ελλάδα”

Ο ενθουσιασμός του Νίκου για το Λάδι Έψιλον, ΔΕΝ είναι ο λόγος που σας το παρουσιάζω.

 

Προσωπικά, στάθηκα τυχερή να το έχω γευτεί τα δυο τελευταία χρόνια.

Βλέπετε, ο Νίκος είναι “φίλος” και το λάδι “ήρθε” από το χωριό.

Από την πρώτη στιγμή σκέφτηκα “τι κρίμα να μην είναι ευρύτερα γνωστό”...

Με χαρά λοιπόν έμαθα πρόσφατα, ότι η αρχική μου σκέψη έγινε πραγματικότητα, και ονομάστηκε  “Έψιλον”.

 

Σήμερα δεν θα σας κουράσω με την ιστορία του Λαδιoύ “Έψιλον”. Θα μάθετε για την “αριστοκρατική” του καταγωγή, διαβάζοντας το blog.

 

Ξεκάθαρα όμως θα σας πω, ότι στην πρώτη του εμφάνιση στο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς  τον Απρίλιο του 2012, κέρδισε το Χάλκινο Βραβείο για το έντονο άρωμα φρέσκου καρπού και για την πλούσια ξεχωριστή του γεύση.

 

Ένα λάδι “premium”, λόγω της περιορισμένης ποσότητάς του, κυκλοφορεί μόνο σε αριθμημένες συσκευασίες.

 

Οι 6000 φιάλες που διατέθηκαν (μια μικρή παραδοσιακή παραγωγή, χωρίς καμιά απολύτως επεξεργασία) είχαν μόνο 0,2% οξύτητα.

 

Κλείνοντας, ζητήσαμε από τον Νίκο Σαπέρα (υπεύθυνο προώθησης του προϊόντος) να θέσει ο ίδιος στον εαυτό τρεις ερωτήσεις πάνω στο Λάδι Έψιλον.

 

Με άλλα λόγια, τι θα ήθελε να τον είχαν ρωτήσει, στις πολυάριθμες συνεντεύξεις που έχει ήδη δώσει, για να προωθήσει το προϊόν του;

 

  • Ερ: Σε μικρό χρονικό διάστημα, καταφέρατε να κυκλοφορεί στα καλύτερα delicatessen στην Ελλάδα, παίρνοντας διαβατήρια για το εξωτερικό. Ερ: Γιατί τα βάψατε μαύρα;

 

  • Απ: Γιατί η πρόκληση… απαιτούσε black tie

 

  • Ερ:  Σοβαρά τώρα …Δεν είναι κρίμα να μπορούν να σας γευτούν μόνο όσοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν τόσα χρήματα; (Δεν είστε και φθηνοί…).

 

  • Απ: Ότι πληρώνεις παίρνεις, δεν λένε; Αν και στην περίπτωση μας  αυτό δεν ισχύει ακριβώς… Το “ε” είναι ένα μοναδικό extra παρθένο ελαιόλαδο με ποιοτικά  χαρακτηριστικά (0,2% οξύτητα π.χ.) που θα ζήλευαν πολλοί. Το 1ο μας βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαιολάδου ήταν μόνο η αρχή… Κοιτάξτε, όταν η ποσότητα είναι περιορισμένη, επενδύεις στην  πολύ καλή ποιότητα του προϊόντος σου και η πολύ καλή ποιότητα σημαίνει και αναπόφευκτα αυξημένη τιμή. Πάντως  για να λέμε την αλήθεια  και να απαντήσω στο “δεν είστε και φθηνοί” …Δεν είμαστε και ακριβοί… Το προϊόν μας  -ενώ πιστεύω ότι είναι για να μην πω το καλύτερο και το θεωρήσετε υπερβολή, ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο- δεν είναι και από τα  ακριβότερα … Αν ακολουθούσαμε τα δεδομένα της αγοράς των premium προϊόντων, πιστέψτε με η τιμή του έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5πλάσια.

 

  • Ερ: Δεν θεωρείτε ότι το σλόγκαν σας “Δοκιμάστε το λάδι ενός Βασιλιά” είναι προκλητικό;

 

  • Απ: Ναι, ίσως και να έχετε δίκιο. Όμως όσο προκλητικό είναι, άλλο τόσο αληθινό είναι. Έχει αριστοκρατική καταγωγή που την οφείλει στους ελαιώνες του μυθικού βασιλιά Νέστορα της Πύλου. Στη περιοχή του δήμου Πύλου - Νέστορος που βρίσκονται οι ελαιώνες μας έχουν βρεθεί από τα Μυκηναϊκά κιόλας χρόνια δείγματα Γραμμικής Γραφής που έχουν σύμβολα για την ελιά (θεωρούνταν ιερό δέντρο) και το ελαιόλαδο. Αυτά τα ιδεογράμματα έκαναν γνωστή την Πύλο σε όλη την αρχαιότητα. Άρα ναι, πιστεύω ότι δικαιούμαστε να χρησιμοποιούμε αυτό το σλόγκαν.

 

 

eeeeeeeeeeeeeee.jpg 

 

 

Και σαν “τελευταία” προώθηση από εμάς...  σας υπενθυμίζουμε ότι...

 

Το Λάδι Έψιλον, ίσως να θεωρηθεί ένα λάδι “snob” διότι τρώγεται μόνο ΩΜΟ.

 

Θα το εκτιμήσουν μόνο όσοι μπορούν να αντιληφτούν την ποιότητα του !!!

 

Περισσότερες πληροφορίες  στο blog  www.ladi-epsilon.blogspot.gr

 

 

 

Angie Bournas

 

Your rating: None Average: 5 (11 votes)